Iškeptos duonos aušinimas

Mažai kas įdiegia šviežiai keptos duonos aušinimo sistemas arba jas daro patys. 

Tačiau mes galime pasiūlyti specialius vėsinimo įrengimus, kurie skirti ataušinti gaminius, kepamus rotacinėse ir kitose krosnyse, išlaikant ir gerinant gaminių kokybę ir didinant produktyvumą. Priklausomai nuo gaminio receptūros, aušinimo laikas bus maksimaliai priartintas kepimo laikui. Aušintuvai sumažina vežimėlių grūstis gamyboje dėl aušinamų produktų gausos. 

Šiuose įrengimuose naudojamas aplinkos (lauko) oras, kuris perfiltruojamas ir suspaudžiamas. Tokiu būdu sukuriama oro srovė, kuri iš produkto paima šilumą, garą ir kepimo kvapus ir pastarasis oras perfiltruotas ir išvalytas patenka atgal į aplinką. Tokiu būdu išlaikoma aukščiausia gaminio kokybė bei aromatingumas. 

Tokiu būdu produktas yra labia greitai atvėsinamas ir labia greita praeinama rizikingiausia temperatūrinė zona (65°C…35°C), dėl tam tikrų bakterijų formavimosi ir dauginimosi. 

Tokio aušinimo pasekoje produktai išlaiko geresnes kokybines savybes, įgauna ilgesnį galiojimo laiką. 

Naudojant automatizuotas kepimo linijas, tunelinius pečius ar panašiai yra rekomenduojamos aušinimo spiralės ar panašaus tipo įrengimai. Paprastai pastarieji komplektuojami prie konkretaus gamybinio technologinio projekto. 
 
    

Kontaktai

UAB “KEPYRA” 
Savanorių pr. 197, 02300 Vilnius 
Tel./faks. 00 370 5 271 57 90 
El.p. info@kepimo-iranga.lt 

Tiekėjai